top of page

Begeleiding bij solliciteren en netwerken en jobhunting

Tijdens deze fase zoeken we actief met de kandidaat mee naar passende vacatures. We leggen contact binnen ons netwerk en speuren de arbeidsmarkt af waarbij, ook door de kandidaat, gebruik wordt gemaakt van het systeem JobportHet doel is het op-/doorstarten en gaande houden van vacature-acquisitie en netwerk- en sollicitatie-activiteiten door de kandidaat. We bieden daarbij praktische hulp bij schriftelijk en online solliciteren en het voorbereiden van netwerk- en sollicitatiegesprekken. Meekijkstages en proefplaatsingen kunnen als opstap naar werk worden ingezet.

Een Training solliciteren en netwerken maakt deel uit van sollicitatiebegeleiding. Het geboden programma sluit aan bij de leerbehoefte van de kandidaat en kan dus meer of minder intensief zijn. Er wordt rekening gehouden met het arbeidsmarktsegment waar de kandidaat zich op richt en de doelfunctie(s). Allereerst helpen we de kandidaat meer inzicht te krijgen in zijn ‘persoonlijke arbeidsmarkt’: bij welke organisaties in de regio liggen de kansen op werk en hoe kunnen deze organisaties worden benaderd. Vervolgens wordt naar behoefte wordt aandacht besteed aan het verbeteren van schriftelijke presentatie (optimaliseren van CV en sollicitatie-/motivatiebrief, social-media) en persoonlijke presentatie (telefonische contact, persoonlijke gesprekken, videopresentatie). Leeractiviteiten worden zoveel mogelijk toegepast op actuele en relevante vacatures en eventuele lopende sollicitaties. Persoonlijke presentatievaardigheden worden getraind aan de hand van een videotraining.  De kandidaat:

  • beschikt na de training over een duidelijk/representatief CV (en evt. LinkedIn-profiel);

  • heeft inzicht in zoek-/vindkanalen op de arbeidsmarkt;

  • beschikt na de training over een onderscheidende (basis) sollicitatie-/motivatiebrief en kan een nieuwe brief afstemmen op een specifieke vacante functie;

  • kan effectief persoonlijke en telefonische gesprekken voeren bij solliciteren en netwerken.


 

Meer informatie?

Hebt u een vraag of wilt u een casus bespreken?
Bel dan met Toine Werst op 06-50455415 of vul het contactformulier in.
bottom of page