Loopbaanadvies en begeleiding bij letsel/handicap

Een specialisme van LCN is loopbaanadvies en -begeleiding voor mensen met een handicap (letsel). Arbeidsdeskundigen zijn hierbij vaak samenwerkingspartner en verwijzer en verzekeraars onze opdrachtgever. Samen met de Arbeidsdeskundige werken we aan een nieuw, duurzaam perspectief voor een cliënt. Uitgangspunt is dat de opbrengst van deze krachtenbundeling groter is dan de som van onze afzonderlijk inbreng, dus: 1+1=3.

 
Uw cliënt moet een hernieuwde loopbaan-/beroepskeuze maken maar het lukt hem of haar niet om tot een keuze te komen. Met loopbaanbegeleiding wordt uw cliënt geholpen om tot een weloverwogen keuze te komen. Tijdens individuele gesprekken worden eerst voorkeuren, werk(voor)waarden en kwaliteiten verhelderd. Zelfwerkopdrachten en tests en vragenlijsten worden daarbij als hulpmiddelen ingezet. Vervolgens helpen we uw cliënt om de vertaalslag te maken naar passende loopbaan- en beroepsopties.
Met onze ondersteuning oriënteert uw cliënt zich op een overzichtelijk aantal opties en maakt hij of zij uiteindelijk een keuze. Het concrete eindresultaat is een overzichtelijk persoonlijk profiel, een uitwerking van loopbaanopties en een concreet plan van aanpak loopbaan en opleiding.
Een loopbaanonderzoek en -advies kan worden geïntegreerd in een loopbaanbegeleidingstraject.
Hulpmiddel bij oriënteren

Al onze cliënten krijgen toegang tot Loopbaan-Trjct, de meest uitgebreide online-database met informatie over beroepen, arbeidsmarkt en opleidingen.

 
Doel van het loopbaanonderzoek en -advies is om uw cliënt een  onderbouwd advies te geven bij de keuze van een loopbaan-/beroeps-richting en een eventuele opleiding of cursus. Dit advies wordt gegeven op basis van arbeidspsychologisch testonderzoek en diepte-interviews en neemt 2 dagdelen in beslag. Tijdens het onderzoek worden intellectuele capaciteiten, persoonlijkheidskenmerken, werkwaarden en beroepeninteresses objectief gediagnosticeerd. Het eindresultaat is een duidelijk en uitgebreid loopbaanadviesrapport. Indien gewenst helpen we uw cliënt bij het verkrijgen van informatie over functies, beroepen, cursussen en opleidingen. Zij kunnen onbeperkt gebruik maken van onze online databank Loopbaan-Trjct.
Een loopbaan-onderzoek en -advies kan worden geïntegreerd in een loopbaan-begeleidingstraject.
Voorbeeldrapporten
loopbaanadvies
 
Wilt  uw cliënt beter leren solliciteren en netwerken? Tijdens intensieve, individuele  trainingssessies brengen we hem of haar de kneepjes van het effectief solliciteren anno 2020 bij. Het gaat hierbij altijd om maatwerk. Er kan aandacht worden geschonken aan het CV en LinkedIn-profiel, de sollicitatie-/motivatiebrief en het telefonisch en persoonlijk communiceren in sollicitatiesituaties. Het voeren van sollicitatiegesprekken oefenen we met behulp van een videotraining: action-learning dus!
Voor deelnemers

Deelnemers ontvangen het digibook Solliciteren doe je zo!

Wij werken samen met Arbeidsdeskundigen van:

Adee
website-logo
logo ehc klein
heling-logo
logo hendriks
radar
Adee
website-logo
logo ehc klein
heling-logo
logo hendriks
radar

Verzekeraars waarvoor wij (indirect) werken zijn:

2_fullimage_bovemijheaderlogo
logo
unigarant-logo
download (2)
allianz
download
download
delta lloyd
2008_fullimage_logo_klaverblad_rgb_hor_2
unive
zlm
centraal beheer
index
achmea-logo-big
interpolis
f01dbd74-0433-496d-acb8-de26fba9f0df_7e1bf1c0-8ef1-4287-9378-4b830b8367f2_NN_Nieuw_250
2_fullimage_bovemijheaderlogo
logo
unigarant-logo
download (2)
allianz
download
download
delta lloyd
2008_fullimage_logo_klaverblad_rgb_hor_2
unive
zlm
centraal beheer
index
achmea-logo-big
interpolis
f01dbd74-0433-496d-acb8-de26fba9f0df_7e1bf1c0-8ef1-4287-9378-4b830b8367f2_NN_Nieuw_250

Volgen

  • White LinkedIn Icon
  • White Facebook Icon