top of page
doolhof, loopbaan planning is een doolhof

Loopbaanadvies en -begeleiding bij letsel en handicap

Al meer dan 15 jaar bieden wij loopbaanbegeleiding en  -advies voor mensen met letsel. Inmiddels is dit een waar specialisme van ons. In afstemming met partijen leveren we een stevige bijdrage aan het creëren van een nieuw arbeidsperspectief voor gelaedeerden. Hierbij werken we vaak samen met letselschade-arbeidsdeskundigen. 

Anker 2
Voorbeeldrapporten
loopbaanadvies
loopbaanadvies
Een loopbaanonderzoek en -advies wordt ingezet wanneer uw cliënt het oorspronkelijke, 'eigen' beroep niet meer (duurzaam) kan uitoefenen door het opgelopen letsel en hij of zij een loopbaanswitch dient te maken.
 
Het loopbaanadvies wordt gegeven op basis van uitgebreid testonderzoek, zelfassessments en diepte-interviews. Hiermee worden persoonlijkheidskenmerken, loopbaanwaarden, intellectuele capaciteiten (leervermogen) en beroepen-interesses objectief in kaart gebracht. Alle onderzoeks-bevindingen worden uitgebreid met de cliënt besproken. Vervolgens maken we tijdens het adviesgesprek de vertaalslag naar hierbij passende  beroepsopties en eventuele scholings-mogelijkheden. Het concrete resultaat is een uitgebreid schriftelijk loopbaanadviesrapport. Het gegeven loopbaan-advies sluit aan bij de voorkeuren en belastbaarheid van gelaedeerde, is arbeidsmarktrelevant en is als 'redelijk en billijk' te kwalificeren.
 
Een loopbaanonderzoek en -advies kan worden gecombineerd met loopbaanbegeleiding.
Deelname mogelijkheden:
 1. Via videoverbinding

 2. ​Kantoor LCN:

 • Eindhoven

 • Den Bosch

 • Tilburg

 • Breda

 • Rotterdam

 • Utrecht

 • Roermond

 • Heerlen

 • Maastricht

 • Nijmegen

 • Arnhem

Anker 1
loopbaanbegeleiding
Met loopbaanbegeleiding wordt uw cliënt geholpen bij het komen tot een hernieuwde, passende beroepskeuze en eventuele opleidingskeuze.
Loopbaanbegeleiding bestaat uit individuele begeleidings-gesprekken. Tijdens deze gesprekken krijgt de deelnemer inzicht in eigen beroepeninteresses, affiniteiten, werkwaarden en kwaliteiten. Zelfwerkopdrachten, tests en vragenlijsten worden daarbij als hulpmiddelen ingezet. Vervolgens helpen we uw cliënt de vertaalslag te maken naar hierbij passende loopbaan- en beroepsopties. Passend wil zeggen: arbeidsmarktrelevant, passend bij zijn of haar  belastbaarheid en als optie 'redelijk en billijk'. Met onze ondersteuning oriënteert uw cliënt zich op een overzichtelijk aantal passende opties en maakt hij of zij uiteindelijk een gerichte beroepskeuze en eventueel opleidingskeuze. Het eindresultaat is een concreet Plan van aanpak loopbaan en opleiding dat de deelnemer met onze hulp zelf opstelt. Hierin staan het voorkeursberoep, gestelde loopbaandoelen, te ondernemen acties met een tijdspad en een kostenoverzicht wanneer scholing aan de orde is.
 
Een loopbaanonderzoek en -advies kan worden opgenomen in loopbaanbegeleiding.
Deelname mogelijkheden:
 1. Via videoverbinding

 2. Bij cliënt thuis (max. 45 min. rijtijd vanaf Eindhoven)

 3. ​Kantoor LCN:

 • Eindhoven

 • Den Bosch

 • Tilburg

Hulpmiddel bij oriënteren

Al onze cliënten krijgen toegang tot Trjct Online, de meest uitgebreide online-database met informatie over beroepen, opleidingen,  cursussen, arbeidsmarkt, salarissen en vacatures.

Anker 3
sollicitatietraining
Wilt  uw cliënt beter leren solliciteren en netwerken? Tijdens intensieve, individuele  trainingssessies brengen we hem of haar de kneepjes van het effectief solliciteren anno 2020 bij.
 
Het gaat hierbij altijd om maatwerk. Er kan aandacht worden geschonken aan het CV en LinkedIn-profiel, de sollicitatie-/ motivatiebrief en het telefonisch en persoonlijk communiceren in sollicitatiesituaties. Het voeren van sollicitatiegesprekken oefenen we met behulp van een videotraining: action-learning dus!
Voor deelnemers

Deelnemers ontvangen het digibook Solliciteren doe je zo!

Anker 4

Wij werken samen met Arbeidsdeskundigen van:

Opdrachtgevers waarvoor wij (indirect) werken zijn:

bottom of page